Hour of Code

Šta je „Sat Koda“?

„Sat Koda“ je jednosatni uvod u Informatiku, oblikovan tako da bi pojasnio kodiranje i pokazao da svako može naučiti osnove.

72,273,096 have tried an Hour of Code Anybody can learn.

Hvala našim dobrim učenicima, svim divnim lјudima, našim pretpostavlјenima, prijatelјima i saradnicima, na svesrdoj podršci i istinskoj prijatelјskoj saradnji, Aleksandra Milic Stankovic, Sanja Sabljic Lanaco Edu, Anida Pil Microsoft Student Partners – BiH Team, Drasko Grbic, Tatjana  Medarevic, Жељко Станојевић, Saša Bijeljić, Tatjana Horina,Borka Pavlovic, posebno Ministarstvu prosvjete i Vladi RS koji su opremili naše škole kako bi naši učenici danas ravnopravno sa svom djecom svijeta učestvavali u ovim aktivnostima!

Učenici informatičkih sekcija naše škole su programiranje u Qbasic-u i C++ ove nedjelјe zamijenili „igrom koda“. Prvi put su učenici dvije informatičke sekcije, različitih uzrasta i u saradnji dva nastavnika na zajedničkom zadatku. Timski rad nastavnika proizveo je i timski rad učenika, na zajedničkim časovima sekcije (Informatička i Programerska sekcija) pored nastavnika mentora, stariji i iskusniji učenici su bili mentori mlađim učenicima gdje su po prvi put neki koristili internet za učenje programiranja.

Po prvi put spustili smo učenje programiranja u niže razrede osnovne škole (od 2. razreda ) i pokazali da oni to hoće i mogu.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s