PRIPREME MM IX

Dragi učenici, u odsustvu redovne nastave ovdje ću vam ostavljati potrebne materijale za učenje matematike. Pratiću predavanja na TV i naše sadržaje uskladiti ali na malo potpuniji način.

Materijale ću postavljati po rednim brojevima tako da se možete snaći, obavezni ste imati sve sa prezentacija u vašim sveskama a u svesku zadaće odraditi predložene vam zadatke.

Pored toga, ispod nastavnih jedinki imate obrađene zadatke za malu maturu (hvala kolegama iz Stanara koji su to na ovaj način odradili i dozvolili da se poslužimo). Na vama je da radite!

U meniju KONTAKT u dnu stranice  https://brankicajokic.com/kontakt/  imate prozor na kome piše „OSTAVITE ODGOVOR“, tu mi možete pisati, pitati, slati prijedloge. Isto možete putem mail adrese brankicajokic62@gmail.com   ili preko Vibera 066511001 (voljela bih da najmanje koristite Viber a u slučaju potrebe da to bude u neko razumno vrijeme).

Stojim vam na raspolaganju u velikoj želji da očuvamo svi svoje zdravlje, osmislimo svoj radni dan, da se vi poigrate, odmarate ali i učite!

5. KUPA

http://

 

4. RJEŠAVANJE SISTEMA LINEARNIH JEDNAČINA SA DVIJE NEPOZNETE –         METODA ZAMJENE

http://

 

3. RJEŠAVANJE SISTEMA LINEARNIH JEDNAČINA SA DVIJE NEPOZNETE –         METODA SUPROTNIH KOEFICIJENATA

http://

2. RJEŠAVANJE SISTEMA LINEARNIH JEDNAČINA SA DVIJE NEPOZNETE – GRAFIČKA METODA

 

1. LINEARNE JEDNAČINE SA DVIJE NEPOZNATE

 

MATERIJALI ZA MALU MATURU