PRIPREME VI MM

Dragi učenici, u odsustvu redovne nastave ovdje ću vam ostavljati potrebne materijale za učenje matematike. Pratiću predavanja na TV i naše sadržaje uskladiti ali na malo potpuniji način. I sami znate da nam je nekad i 45 min malo da naučimo sve što je predviđeno.

Pored toga imate classroom  – ucionicu matematika VI koju morate redovno posjecivati radi nase saradnje vezano za usvajanje gradiva i izrade domacih zadataka. Sve upute o pravilima naseg rada su u ucionici. Radno vrijeme nastavnika je od 7-16 sati. Vase, kako ste i naviknuti 🙂

Ja ću svaki novi materijal postavljati „IZNAD“ prethodnog, na ovom sajtu pod sljedećim red brojem.

Stojim vam na raspolaganju u velikoj želji da očuvamo svi svoje zdravlje, osmislimo svoj radni dan, da se vi poigrate, odmarate ali i učite!

 

DAKLE, SAD KREĆETE OD DNA STRANICE PREMA VRHU, BEZ PRESKAKANJA  😉

9.NEJEDNAČINE SA MNOŽENJEM I DIJELJENJEM RACIONALNIH BROJEVA

http://

 

8.JEDNAČINE SA MNOŽENJEM I DIJELJENJEM RACIONALNIH BROJEVA

http://

7.DIJELJENJE  RAZLOMAKA DECIMALNI ZAPIS

http://

 

6.MNOŽENJE RAZLOMAKA DECIMALNI ZAPIS

 

5.DIJELJENJE  RAZLOMAKA

 

4.MNOŽENJE RAZLOMAKA

Nakon što još jednom pregledate moju prezentaciju odgledajte ovaj snimak, mogo će vam pomoći! Po zadaćama vidim da dobar dio vas  nije savladao množenje razlomaka. Ne brinite, biće bolje!

3. DOMAĆA ZADAĆA IZ MNOŽENJA RAZLOMAKA– zadatak koji ne znate uraditi napišite „ne znam“.  Na dnu stisnite  „PROSLEDI“ Srećno! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjy6qwvbDrtl2IJ_Bbt9bspL511akDOgbVlpOuCX5IHZoiBQ/viewform?usp=sf_link

2. MNOZENJE RAZLOMAKA

 

1. PISMENA PROVJERA-UTVRĐIVANJE TEME SIMETRIJA