Opstinsko takmicenje iz matematike

Slika

7.3.2015.  godine  u prostorijama OS N.Tesla odrzano je Opstinsko takmicenje ucenika osnovnih skola.

1. mjesto za 9. razrede osvojila je ucenica Nevena  Đukic, OS B. Copic Prnjavor

1.mjesto za 8. razrede osvojio je ucenik Mijic    Luka  , OS N.Tesla Prnjavor

Prigodne nagrade ucenicima je urucio direktor nase skole Vojin Gluvic.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Hour of Code

Slika

Šta je „Sat Koda“?

„Sat Koda“ je jednosatni uvod u Informatiku, oblikovan tako da bi pojasnio kodiranje i pokazao da svako može naučiti osnove.

72,273,096 have tried an Hour of Code Anybody can learn.

Hvala našim dobrim učenicima, svim divnim lјudima, našim pretpostavlјenima, prijatelјima i saradnicima, na svesrdoj podršci i istinskoj prijatelјskoj saradnji, Aleksandra Milic Stankovic, Sanja Sabljic Lanaco Edu, Anida Pil Microsoft Student Partners – BiH Team, Drasko Grbic, Tatjana  Medarevic, Жељко Станојевић, Saša Bijeljić, Tatjana Horina,Borka Pavlovic, posebno Ministarstvu prosvjete i Vladi RS koji su opremili naše škole kako bi naši učenici danas ravnopravno sa svom djecom svijeta učestvavali u ovim aktivnostima!

Učenici informatičkih sekcija naše škole su programiranje u Qbasic-u i C++ ove nedjelјe zamijenili „igrom koda“. Prvi put su učenici dvije informatičke sekcije, različitih uzrasta i u saradnji dva nastavnika na zajedničkom zadatku. Timski rad nastavnika proizveo je i timski rad učenika, na zajedničkim časovima sekcije (Informatička i Programerska sekcija) pored nastavnika mentora, stariji i iskusniji učenici su bili mentori mlađim učenicima gdje su po prvi put neki koristili internet za učenje programiranja.

Po prvi put spustili smo učenje programiranja u niže razrede osnovne škole (od 2. razreda ) i pokazali da oni to hoće i mogu.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.